Neptune Pine, el rellotge veritablement intel·ligent

A diferència dels seus altres ‘congèneres’, aquest SmartWatch no necessita estar permanentment connectat al nostre smartphone per funcionar al màxim, podent gaudir de connexió directa a la Xarxa de xarxes. 





Rellotges ‘intel·ligents’ com el Galaxy Gear de Samsung, I’m Watch, ToQ o Pebble necessiten connectar-se a Internet a través del nostre smartphone i sincronitzar-se amb ell per treure el màxim partit a les seves funcionalitats. Aquesta és, doncs, una intel·ligència a mitges, dependent d’un altre dispositiu.

La proposta de Neptune Pine va en un sentit diferent, en el de ser un rellotge intel·ligent autònom, que no necessita estar connectat al telèfon per poder accedir a Internet i actualitzar l’estat i dades de les seves apps. Per a això necessita una micro-SIM amb connexió de dades.

El processador d’aquesta petita meravella és un dual-core (no s’especifica quin model) a 1,2 GHz, acompanyat d’una pantalla tàctil de 2,4″ amb resolució QVGA a 320×240 (relació d’aspecte 4:3), 512 MB. de RAM, 16 o 32 GB. d’emmagatzematge intern (amb una diferència de preu entre ambdues versions), micròfon, altaveu, mini-jack per a auriculars, port micro-USB, connectivitat per Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0 i GPS, sensors (giroscopi, acceleròmetre i brúixola), càmera posterior de 5 Mpx. i flash LED, càmera davantera (per videoconferència i autofotos) de qualitat VGA també amb flash LED, bateria de 900 mAh, i Android 4.1.2 com a sistema operatiu.


Tot el descrit, tret d’aquest context, podria pertànyer a un telèfon intel·ligent entry level o low cost, pel que podem preguntar-nos com és que cap en un rellotge de polsera. Les seves mides ens trauran de dubtes: 6,6×5,3×1,4 centímetres de caixa que, a més, és resistent a l’aigua. La seva potència de maquinari és més del doble que la del Galaxy Gear de Samsung. 

En el terreny del programari, l’Android 4.1.2 que munta aquest rellotge ha estat modificat, i des de l’empresa esperen poder publicar aviat un SDK que permeti a tercers desenvolupar apps per a ell. Tanmateix, i a diferència d’altres rellotges intel·ligents, des de l’empresa fabricant busquen que sigui el rellotge el que s’apropi en compatibilitat a totes les apps disponibles al mercat, i no que hagin de ser els desenvolupadors qui les adaptin. 

Bona mostra d’això és que, recentment, han provat amb èxit a executar la funcionalitat de Google Talk (entenem que Hangouts) en ell. 

Finalment, el seu preu no és gens desorbitat si el comparem amb gàdgets semblants però amb menys funcionalitat: 335 $ per la versió de 16 GB, i 395 per la de 32 GB. En comparació, l’​I’m Watch té un cost de 349 € (compte, euros i no dòlars, no estem comparant la mateixa divisa) amb 4 GB. d’emmagatzematge i 128 MB. de RAM. I altres menys flexibles pel que fa a apps però amb facilitats de, per exemple, càrrega sense fils, ronden els 300 dòlars. 

Comercialment, es llançarà primer a tota Amèrica del Nord i, posteriorment, a Europa. No ens han precisat dates encara. 

Sense cap mena de dubte, el Neptune Pine és una aposta interessant, i malgrat que a priori la seva mida pugui redundar en un rellotge de polsera una mica incòmode, la seva versatilitat i funcionalitats (com les dues càmeres de fotos/vídeo incloses) compensen l’haver de portar una cosa tan gran i cridanera al canell, quelcom que sens dubte provocarà la hilaritat entre amics i coneguts que no siguin aficionats a les noves tecnologies. 

La flexibilitat del Neptune Pine és tal que, a més de poder ser utilitzat com a controlador del ritme cardíac i altres paràmetres quan fem exercici físic, amb un adaptador especial es pot utilitzar com a càmera d’acció al més pur estil GoPro.

L’empresa fabricant del Neptune Pine és canadenca, trobant-se la seva seu central en una de les ciutats més conegudes del país i de la regió francòfona del Quebec, Montreal. El seu fundador és Simon Tian, ​​un jove de 19 anys que ens indica que el procés de disseny del seu rellotge ha estat un aprenentatge constant que ha acabat formant un equip expert en aquest tipus de dispositius.

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Comentaris