Impressora 3D gegant per construir cases en menys d'un dia

El projecte Contour Crafting ("Construcció de Contorns"), liderat pel professor Behrokh Khoshnevis de la Universitat del Sud de Califòrnia, pretén revolucionar el sector de la construcció amb el seu colossal impressora 3D capaç de construir una casa sencera de dues plantes en un sol dia. El sistema d'impressió tridimensional seria l'habitual, només que a gran escala, de manera que permetria erigir estructures amb absoluta llibertat i sense la rectitud que implica la construcció convencional.


La impressora consta de dos braços telescòpics units per una biga transversal que allotja el capçal d'impressió. Aquests braços es mouen el pla horitzontal mitjançant guies i en vertical mitjançant la grua de cada braç. Al capçal arriba directament des de la cimentadora una barreja especial de formigó d'assecat ràpid que es va dipositant per capes en les zones determinades segons el prototip fet per ordinador. Un cop acabat el procés, es requeriria el treball humà per a la instal·lació de portes i finestres, així com de la instal·lació d'electricitat i aigua, el que, segons els promotors, evitaria la supressió de llocs de treball en el sector.


De moment, es tracta d'un projecte en desenvolupament, de manera que trigarà algun temps a materialitzar-se. Quan ho faci, la impressora 3D desbancarà completament al totxo, a abaratir els costos de producció de l'immoble i facilitar tant la seva edificació com la seva reparació, a més d'oferir l'atractiva possibilitat de personalitzar la nostra llar com mai havíem somiat.

Comentaris