Una avaria deixa sense internet milions d'usuaris de Blackberry a Europa, el Pròxim Orient, l'Àfrica i l'Índia

Els usuaris de Blackberry hauran notat aquest dilluns una activitat inferior als seus telèfons. I és que tots els serveis que passen pels servidors de la companyia canadenca RIM (correu electrònic, missatgeria, web) han experimentat problemes des de poc després de les 11 del matí.


"Estem treballant per resoldre una incidència que afecta ara mateix alguns usuaris de smartphones BlackBerry a EMEA (Europa, Pròxim Orient i Àfrica). També a l'Índia. Estem investigant i demanem disculpes als nostres clients per les molèsties ocasionades mentre resolem la incidència", ha assegurat l'empresa en un breu comunicat.

L'avaria és general per a totes les operadores de telefonia, perquè el problema radica en els servidors del fabricant canadenc que donen servei als tres mercats. Els serveis afectats són aquells que passen pels seus servidors, és a dir, tant la recepció de correus electrònics com la navegació i la missatgeria, que, en el millor dels casos, funcionen amb gran lentitud. Les trucades i els SMS no estan afectats per aquesta incidència, encara que sí les aplicacions com WhatsApp.
Dos milions d'usuaris

La companyia canadenca té més de dos milions d'usuaris actius a Espanya, segons va reconèixer el director gerent de vendes globals de la companyia, Patrick Spence, l'agost passat.

En un primer moment, els usuaris espanyols del popular smartphone han dirigit les seves queixes als operadors, com Movistar, Vodafone i Orange, a internet. No obstant, el problema, molt generalitzat, s'ha donat amb tots els operadors, ja que la incidència afectava aquest tipus de telèfons independentment d'amb quina companyia es tingués contractada la connexió.

Després de nombroses queixes en xarxes socials com Twitter dirigides al compte de BlackBerry España (@BlackBerryEsp) cap a les 16.00 hores la companyia ha confirmat el problema. "Estem treballant per solucionar el problema que tenen alguns dels nostres usuaris a Europa", ha 'tuitejat' la firma canadenca. "Sentim els inconvenients", s'ha disculpat sense entrar a explicar els motius de l'error.

A Espanya, els missatges d'internautes que es queixen dels problemes de connexió han inundat la xarxa, fins al punt de convertir "BlackBerrys" en tema del moment a Twitter. Els usuaris clamen perquè l'avaria causa problemes per accedir des del mòbil a internet, i no poden utilitzar el correu electrònic ni serveis de missatgeria instantània com Blackberry Messenger i Whatsapp. Els clients de Blackberry afectats només poden fer trucades i enviar SMS. A última hora de la nit començaven a arribar missatges endarrerits i a restablir-se el servei.

JOSEP M. BERENGUERAS / Barcelona - elPeriódico.cat

Comentaris